School: dagritme

Dagritmekaarten peuters en kleuters verticaal - NU FLINK UITGEBREID! Jeej!

Ooit kreeg ik kreeg een hele leuke mail van een collega; zij had een aantal van mijn dagritmekaarten aangepast en er verticale versies van gemaakt. Ik was dus erg blij toen ik ze op mijn site mocht zetten. Wel, vele anderen waren blijkbaar net zo enthousiast als ik, want de verticale dagritmekaarten worden flink gedownload! Nu kreeg ik wat mailtjes met vragen of de kaarten ook konden worden uitgebreid èn of ze ook in kleinere versies op de site konden worden gezet. Wel, dat heb ik met heel veel plezier gedaan.

Ik heb het setje van juf Bonnie (dat was met 2 lettertypes en zonder tekst) weggehaald en er meerdere setjes voor in de plaats gezet: allemaal uitgebreide setjes met verschillende lettertypes en één zonder tekst. Ik heb de dagelijkse activiteiten uitgebreid en de feestdagen toegevoegd.

Ik heb alle setjes (dus ook de originele) nu in twee maten. De grote kaarten zijn ongeveer één A4-tje per dagritmekaart (22 cm x 18 cm). De kleine sets hebben twee dagritmekaarten op één A4-tje (16 cm x 13 cm). De keuze is dus reuze!

Dagritme groep 1-2 vert - de originele
980 downloads
Dagritme groep 1-2 vert - de originele - klein
186 downloads
Dagritme groep 1 -2 vert - Gill Sans MT - groot
116 downloads
Dagritme groep 1-2 vert - Gill Sans MT - klein
86 downloads
Dagritme groep 1-2 vert - First Grade Teacher - groot
77 downloads
Dagritme groep 1-2 vert - First Grade Teacher - klein
86 downloads
Dagritme groep 1-2 vert - SchoolKX_New - groot
100 downloads
Dagritme groep 1-2 vert - zonder tekst - klein
55 downloads
Dagritme groep 1-2 vert - SchoolKX_New - klein
111 downloads
Dagritme groep 1-2 vert - zonder tekst - groot
54 downloads

Dagritmekaarten groep 3 t/m 8: alles bij elkaar MET AANVULLING DEEL 4 en 5!

Voor de hogere groepen heb ik eenvoudige, duidelijke maar wel vrolijke kaartjes! Zoals je misschien weet, houd ik me altijd aanbevolen voor suggesties. Stuur mij dus gerust een berichtje als je wat mist.

Dagritme groep 3-8
1169 downloads

Aanvulling 1: een kaartje voor de Da Vinci-methode.

Dagritme groep 3-8 Da Vinci
631 downloads

Aanvulling 2: kaartjes voor handvaardigheid, Chromebook, de methode Blits, huiswerk bespreken (hiervan heb ik trouwens wel 3 varianten, omdat ik niet kon kiezen), de methodes Trefwoord en Wat een verhaal en tenslotte automatiseren.

Dagritme groep 3-8 meerdere aanvullingen
473 downloads

Aanvulling 3: kaartjes voor taal- en rekencircuit en het werken in thema's.

Dagritme groep 3-8 aanvulling 3
372 downloads

Aanvulling 4: kaartjes voor de IEP-toets, de eindtoets, IPC, inloop, tijd voor jezelf, schoolplein dienst, de aanpak Snap je Taal, de methode Gelukskoffer en sociale vaardigheden.

Dagritme groep 3-8 aanvulling 4
59 downloads

Aanvulling 5: kaartje voor werk afmaken.

Dagritme groep 3-8 aanvulling 5
46 downloads

Dagritmekaarten peuters en kleuters: AANVULLING!

Ik bedenk graag handige hulpjes voor thuis en school, maar ik ontvang ook heel graag goede ideeën. Ik was dan ook erg blij toen ik een mailtje ontving met de vraag of ik voor de volgende activiteiten dagritmekaarten kon maken: voorlezen, opruimen en zwemmen. Ik ben dus lekker aan de slag gegaan en dit is het resultaat! Natuurlijk zijn ook deze kaarten in de formaten A4 en A5.

Dagritme groep 1-2 A4 aanvulling
781 downloads
Dagritme groep 1-2 A5 aanvulling
629 downloads

Dagritmekaarten peuters en kleuters

Het was een hoop werk, maar wat heb ik een plezier eraan gehad! Ik heb de kaarten in twee formaten toegevoegd (A4 en A5), zodat je zelf kunt bepalen welke je het handigst vindt.

Mocht je nog een suggestie hebben; ik houd me aanbevolen!  

Dagritme groep 1-2 A4
882 downloads
Dagritme groep 1-2 A5
940 downloads

Welke dag is het vandaag?

Wanneer je met je klas de dag doorneemt, is het natuurlijk wel zo handig als je weet welke dag het dan precies is. Wel, daar heb ik ook genoeg voor!

Ik heb kaartjes met de dagen van de week, de maanden van het jaar en de dagen van de maand. De grote kaartjes zijn goed leesbaar van een afstandje, de kleine kaartjes zijn lekker compact. Ook heb ik alle kaartjes in twee lettertypes gemaakt: de ene is wat speelser, de ander is met schoolse blokletters.

Kaartjes - dag en datum groot
1345 downloads
Kaartjes - dag en datum klein
996 downloads

Daarnaast heb ik de vertrouwde ronde seizoens- en weekkalender, perfect om je kind of je leerlingen de maanden, de seizoenen en de dagen van de week te leren.

Seizoenskalender
847 downloads
Weekkalender
1085 downloads